Elfskot wordt Elfsquad. Nieuwsgierig?

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een implementatietraject eruit?

De inrichting van de configurator kan heel verschillend worden ingestoken. Dit is afhankelijk van de productstructuur (opbouw van regels), de presentatie aan gebruikers (verkopers en evt. einklanten), en de evt. koppeling met andere systemen (bijv. ERP). Daarom helpen wij klanten vaak met een opzet te maken in de vorm van een Proof Of Concept, waarna je volledig zelfstandig het stokje overneemt.

Stap 1 – Proof Of Concept

Laat ons bewijzen dat Elfskot werkt voor jouw product. Ten eerste identificeren we de benodigde functionaliteit en schetsen een lay-out die werkt. Vervolgens implementeren we een van de producten die representatief is voor het gehele gamma. Voel je vrij om het te laten zien aan vrienden, collega’s, dealers en klanten.

Stap 2 – Inrichting

Met de Proof Of Concept komt een overdracht; wij dragen het stokje over zodat je zelfstandig in staat bent om het volledige productgamma te implementeren. De Proof Of Concept dient hierbij als voorbeeld (template). N.B. We kunnen natuurlijk wel helpen; dat is op afroep beschikbaar.

Stap 3 – LIVE en Partnerschap

Wij hosten de applicatie online, dus geen zorgen over onderhoud van data of extra hardware. Wij staan garant voor uptime en leveren nieuwe updates zonder extra kosten.

Hoe lang duurt een implementatie?

Dit is een vraag die ons vaak wordt gesteld. De software zelf maakt het mogelijk om heel snel en eenvoudig te parameteriseren (inregelen); maar is afhankelijk van input. Namelijk; om productstructuren (regels) te bouwen moet er logica worden aangebracht in zowel het productenpakket als het argumentatieschema (verkoop). Indien dit voorhanden is kunnen we snel schakelen; er is een case waarbij we in 1 werkdag 56 producten volledig hebben ingeregeld.

Houvast:

  • Zijn alle producten en structuren (regels) beschikbaar? Stel ik kies optie A, wat zijn de gevolgen voor optie B. Is er documentatie voorhanden?
  • Is het argumentatieschema van verkoop te gieten in logica? Standaard bevat de configuratie optie A, op basis van welke argumenten overtuig ik een klant om optie B te kiezen?
  • Zijn alle artikelen en al haar master data (prijzen, teksten) beschikbaar?
  • Wordt er gekoppeld met andere systemen (bijv. ERP/CRM/PDM)?

N.B. Bovenstaande is absoluut NIET voorwaardelijk om te gaan werken met de Elfskot Configurator. Vergeet Excel; wij hebben hét middel om snel dergelijke zaken snel in te regelen.

Waar ligt de scheidslijn tussen Configure to Order en Engineer to Order?

Deze grens lijkt heel erg diffuus. Om antwoord op de vraag te geven, moeten we eerst in de definities duiken:

  • Engineer to order: Het productaanbod is niet (volledig) gestandaardiseerd: Bij iedere nieuwe aanvraag is R&D nodig.
  • Configure to order: Het productaanbod is wél gestandaardiseerd. Aan hand van logica kunnen onderdelen samengesteld worden tot een eindproduct.

De crux zit ‘m in het woord “Logica”. Logica bevat de condities binnen een productenpakket: Optie A kan kan niet in combinatie met optie B op móét juist met optie B. Condities kunnen ook volgen uit parameters: Bij lengte x meter, hoort aantal Y pootjes. Zodra deze condities binnen logica gegoten kan worden, spreekt met van Configure-to-Order.

De scheidslijn tussen een ETO productpakket en een CTO productpakket, wordt daarmee ook gelijk bepaald door de stand van techniek. Wij werken daar overigens volop aan mee: Waar bepaalde logica 5 jaar geleden te complex was om in condities te gieten, kan dat met de huidige stand van techniek prima mogelijk zijn. Zo schuift de scheidslijn steeds verder op van ETO naar CTO.

Bekijk het hele artikel over de verschuiving van Engineer-to-Order naar Configure-to-Order.

Kan ik de product configurator aan mijn ERP systeem koppelen?

Een ERP systeem is het hart van uw onderneming. De opwaartse en neerwaartse stromen binnen uw infrastructuur lopen in veel gevallen via ERP. Bij Elfskot is het belangrijk dat uw IT-infrastructuur intact blijft. De meest gebruikte ERP systemen in de maakindustrie worden als standaard integratie ondersteund. Door middel van partnerschappen met onder andere Ridder iQ & Exact (interne links naar individuele integratie pagina) voorzien wij de gehele Nederlandse maakindustrie van sterke ERP configuratie software.

Bekijk al onze ERP configurator integraties.

De koppeling tussen ERP systemen en de configurator is cruciaal in het verbinden van uw verkoop- en productieprocessen. Deze (digitale) verbinding is de laatste stap in het realiseren van een volautomatisch pré-productieproces. Om uiteindelijk een volautomatisch proces van klantoriëntatie (of leadgeneratie) tot en met het bijwerken van de voorraad te bewerkstelligen.

Kan ik de product configurator aan mijn CRM systeem koppelen?

Een CRM systeem is een belangrijke schakel in het onderhouden van klantcontact en het bijhouden van de activiteiten van uw (potentiële) klanten. Het versturen van – en de acceptatie van offertes is een belangrijk onderdeel van een dergelijk CRM pakket. Een integratie met de configurator en CRM is een veelgebruikte toepassing. contacten, openstaande en geaccepteerde offertes staan allemaal in directe synchronisatie met de configurator.

Bekijk al onze CRM configurator integraties.

Echter gaan wij graag nog een stapje verder dan alleen een koppeling met CRM. Ook het zetten van elektronische handtekeningen is onderdeel van het automatiseren van het verkoopproces. Langdradige vergaderingen en het inscannen van contracten komt hier niet meer in voor. Foutloze offertes kunnen per mail direct geaccepteerd worden met een digitale signatuur.

Kan ik de product configurator aan mijn CAD systeem koppelen?

Elfskot product configurator is voorzien van vele integraties. De meest gebruikte CAD modellen zijn aan de configurator te koppelen. Het in gebruik nemen van een product configurator moet niet uw hele IT-infrastructuur om hoeven te gooien.

Bekijk al onze CAD configurator integraties.

CAD heeft in de configurator meerdere functionaliteiten. Ten eerste zorgen de CAD modellen van uw producten voor een duidelijke visualisatie. Met als gevolg een helder beeld voor uw klant van de machine of installatie. Daarnaast is het mogelijk om 2D- en 3D-tekeningen te genereren. Met als gevolg dat er veel werk uit handen wordt genomen van uw engineers. Zodat zij zich kunnen focussen op wat er echt toe doet; productontwikkeling.

Ook stressvrij verkopen?

Ontdek vrijblijvend wat de Elfskot Product Configurator kan betekenen voor uw organisatie.

Boek een gratis demo Of neem contact op